PATLICANLI KÖFTE

MALZEMELER:


-500 gr. yağsız dana kıyma


-1 dilim bayat ekmek içi


-1 avuç maydanoz yaprağı, 1- 2 soğan


-1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon


-5- 6 patlıcan


-1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı -2 domates


-Yarım kaşık salça


-4- 5 sivri


MALZEMELER:


-500 gr. yağsız dana kıyma


-1 dilim bayat ekmek içi


-1 avuç maydanoz yaprağı, 1- 2 soğan


-1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon


-5- 6 patlıcan


-1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı -2 domates


-Yarım kaşık salça


-4- 5 sivri biber


-Tuz


YAPILIŞI:


1- Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur.


2- Küçük yassı köfteler yapılır.


3- Patlıcanların baş tarafı kesilip soyulur, boydan boya ince dilimlenir.


4- Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır.


5- Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.


6- Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.


7- Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir.


Not: Patlıcanların içine köfte yerine pişirilmiş parça et de konabilir.


Beğendiğiniz yazıları aşağıdaki sosyal imleme sitelerine gönderebilir veya e-mail ile arkadaşlarınıza ulaştırabilirsiniz.



PATLICANLI KÖFTE