Bağışıklık sistemini destekleyen yiyecekler

Kış geldi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istermisiniz? Bağışıklık sistemini destekleyen yiyecekler



Narenciyeler. C vitamini içeren bu meyveler %100 bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. C vitamini beyaz kan hücrelerinin üretimini sağlayan, enfeksiyonlara karşı savaşan önemli bir etkendir. Her gün turunçgilleri tüketmek gerekir. Kırmızı biber. C vitamini içerir, soğuk algınlığına ve bağışıklığa bire birdir. Cildin sağlıklı kalmasını sağlar. Beta karoten açısından da zengindir. Griple mücadele eder. Brokoli. Vitamin ve mineral açısından zengindir . mikrop ve enfeksiyonlarla savaşır.



A, C, E vitaminleri ve antioksidan içerir. Az yağda haşlayarak tüketin. Sarımsak, gıdalara sağlık ve kuvvet katar. Enfeksiyonlarla mücadele eder, kolesterolü düşürür, damar sertliğini önler, bağışıklığı artırır. Zencefil. Soğuk algınlığına iyi gelir, c vitamini içerir. Zencefil kronik ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir kolesterol düşürücü özelliklere sahiptir. Ispanak, aynı özelliklerdedir ayrıca beta karoten içerir. Mümkün olduğunca az pişirin. Yoğurt. Canlı ve aktif kültürleri içerir.



Bu kültürlerin hastalıklarla mücadele için bağışıklık sistemini uyardığını biliyoruz. Düşük D vitamini düzeylerini artırır. Badem de C ve E vitamini içerir, gribe karşı korur. Fındık da aynı şekildedir. Zerdeçal. bu parlak sarı, acı baharat osteoartrit ve romatoid artrit tedavisinde anti-inflamatuar olarak yıllardır kullanılmaktadır. Gribe iyi gelir. Yeşil çay ise, flavonoidler, antioksidan içerir. Antioksidan içerir vücudu korur.



Bağışıklık sistemini destekleyen yiyecekler