Soğuk havalarda cildinize dikkat

Kış mevsiminin kendini göstermeye başladığı ve havaların giderek soğuduğu şu günlerde özellikle bayanların saç ve ciltlerinde görülebilen problemler, alınacak birkaç önlemle giderilebiliyor. Uzmanlar, kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlam


Kış mevsiminin kendini göstermeye başladığı ve havaların giderek soğuduğu şu günlerde özellikle bayanların saç ve ciltlerinde görülebilen problemler, alınacak birkaç önlemle giderilebiliyor. 

Uzmanlar, kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte özellikle bayanların cilt ve saçlarında çeşitli problemler yaşandığını ve bu problemlerin alınacak birkaç önlemle giderilebileceğini belirtiyor. Uzmanların verdiği bilgilere göre, soğuk havalarda bayanların özellikle yüz bölgesinde kızarma, gerilme ve kurumalar görülebiliyor. Eğer soğukta yüz kızarıyorsa o cildin oldukça hassas olduğunun anlaşıldığı, bu yüzden nemlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Bu cilt yapısına sahip bayanların yüz temizliğinde anti-alerjik ve yağlı ürünler kullanması tavsiye edilirken, makyaj ürünlerinde nemlendirici özelliğe sahip ürünlerin tercih edilmesi ve soğuğa çıkarken yüzün mutlaka şal veya atkı ile korunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca uzmanlar tarafından yüzde gerilme varsa yüzün nemlendiricisiz bırakılmaması gerektiği, duşta fazla kalınmaması ve bakım ürünleri seçerken gliserin, vazelin ve bitkisel yağlar bakımından zengin ürünlerin seçilmesi öneriliyor.



Soğuk havalarda cildinize dikkat