Kuzu Tandır Tarifi (4 Kişilik)

Kuzu Tandır (4 Kişilik)


Malzemeler

800 gram kuzukol

2 adet havuç

2 adet soğan

1 demet maydanoz sapı

2 adet sivri biber

1 çay bardağı et suyu

Sıvı yağ

Tuz, karabiber


Yemek Tarifi

On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını so


Kuzu Tandır (4 Kişilik)


Malzemeler

800 gram kuzukol

2 adet havuç

2 adet soğan

1 demet maydanoz sapı

2 adet sivri biber

1 çay bardağı et suyu

Sıvı yağ

Tuz, karabiber


Yemek Tarifi

On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.

Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin.

Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun!

arife-yemek-tarifleri.blogspot.com

yemek tarifi, yemek tarifleri

yemek, yemek yemek, mutfak



Kuzu Tandır Tarifi (4 Kişilik)