Kullanışlı Lazer Epilasyon Yöntemleri

ALEXANDRİTE LAZER


Açık cilt tipleri koyu ve kalın kıllarda etkili lazerdir. Etkinliği ispatlanmış çok kullanılan lazerlerdendir. İnce tüyler uygulama sırasında yok olsa da bu lazerden etkilenmez. Hatta ince tüylerde artış yapabilir. Bu nedenle ince tüylü



ALEXANDRİTE LAZER


Açık cilt tipleri koyu ve kalın kıllarda etkili lazerdir. Etkinliği ispatlanmış çok kullanılan lazerlerdendir. İnce tüyler uygulama sırasında yok olsa da bu lazerden etkilenmez. Hatta ince tüylerde artış yapabilir. Bu nedenle ince tüylü kişilerde, koyu tenlilerde ve yüz boyun, ense bölgelerde kullanımı ince tüyleri artırabileceğinden tercih edilmemelidir.


Birtakım internet sitelerinde yazıldığı gibi hiç yan etkisi yoktur gibi ifadeler yanlıştır. Tüm lazerler dikkatli kullanılmalıdır.


DİODE LAZERLER


Diyot lazerler uzun zamandır kullanılan ve etkinliği tescillenmiş ve birçok yayın ile doğrulanmıştır. Alexandrite lazerden daha derine iner bu nedenle yüz, boyun, ense gibi bölgelerde alexandrite lazerden daha avantajlıdır. Erkeklerde sırt, omuz ve kollarda da tercih edilir. İnce tüylerde etkili değildir. Kalın ve koyu tüylerde etkilidir.


Kalın ve derinde yerleşimli tüyler için bir avantaj sağlar.


Hijyen sorunu yarattığı gibi iddialar oldukça yersizdir. Çünkü başlıklar dezenfektanlarla temizlenmektedir.


ND: YAG LAZERLER


Bu lazerler daha derine inen lazerlerdir. Bu lazer sistemi bu nedenle biraz ağrılıdır. Genellikle Çok koyu tenlilerde tercih edilirler.


FOTOEPİLASYON (IPL)


Bu sistemler lazer değillerdir. Yoğunlaştırılmış ışık kaynaklarıdır. Derine inmezler. İnce tüylerde kısmen etkili oldukları bildirilmiştir. Çok iyi seçilmiş vakalarda kullanılmalıdır. Esmer kişilerde kullanımı sıkıntılıdır. İnce tüylerde artış yapabilir.


.
RADYOFREKANS;


Bu sistemle çalışan epilatörler bile mevcuttur. Fakat bu sistem daha çok lazer sistemlerine yardımcı olarak kullanılmaktadır. Özellikle diode lazerler ile birlikte kullanılır. Bu sistemin diode lazerlerin etkinliğini artırdığı gösterilmiştir.


DİJİTAL SPEKTROFOTOMETRE


Bu cihaz derideki renk yoğunluğunu ölçen bir cihazdır. Deri rengi önemlidir fakat lazer epilasyon öncesi değerlendirmede tek kriter değildir.


Deri rengi birçok hekim tarafından da net olarak gözle rahatça değerlendirilebilir. Deri rengi tek ölçüt olsaydı o zaman lazer epilasyon uygulama izni kuaförlere verilirdi. Kılın bulunduğu bölge, kıl kalınlığı, rengi, kullanılan lazer tipi, pulse süresi, lazer dozu diğer kriterlerdir. Bunları doktor belirler. Dijital spektrometre kesinlikle gereklidir gibi bir söylem sadece reklam amaçlıdır.



www.dendidengine.blogspot.com


Her Türlü Diyet,zayıflama ve Egzersizler



Kullanışlı Lazer Epilasyon Yöntemleri