Cinsellik ve utangaçlık

Utancımdan ölebilirim


Bazı kadınlar hala cinsellikten utandıklarını söylüyorlar. Partnerlerinin yanında çıplak dolaşamamaktan öte, jinekologlarından ve hatta bazı testler yaptırmaktan dahi utanıyorlar. Oysa iyi bir cinsel hayat her şeyden önce sağlık dem


Utancımdan ölebilirim


Bazı kadınlar hala cinsellikten utandıklarını söylüyorlar. Partnerlerinin yanında çıplak dolaşamamaktan öte, jinekologlarından ve hatta bazı testler yaptırmaktan dahi utanıyorlar. Oysa iyi bir cinsel hayat her şeyden önce sağlık demektir. Utanmak ise cinsel sağlığı tehdit eden en büyük tehlike.


İyi bir cinsel hayat her şeyden önce sağlık demektir. Ama bunu unutan kadınlar, eskiden kalma utangaçlıkla yaşamaya devam ediyorlar. Eğer siz de, kafasına takılan pek çok soru ve genital bazı sorunları olan, ancak bunları asla jinekoloğa sormaya cesaret edemeyen bir kadınsanız, bu tavrınızı derhal değiştirmenizde fayda var. Çünkü sağlık, özellikle cinsel sağlık, asla şakaya gelmez ve başınıza büyük dertler açar.


Zevk için korunmamak


Büyük hata! Korunmadan seks yapmak, hamileliğe davetiye çıkarmak anlamına geldiği gibi her türlü cinsel hastalığın da başlangıcıdır. Üstelik jinekoloğunuz bu durumu bilmezse, genel bir kontrolle sizde hastalık olup olmadığını da anlamayacaktır. Bu tarz enfeksiyonlar için, özel olarak uygulanması gereken testler vardır. Bu durumu kesinlikle doktorunuza bildirin.


Genital bölgede enfeksiyon


Böyle bir enfeksiyonun belirtileri genital bölgede yanma, sürekli tuvalet ihtiyacı ve cinsel ilişkinin acı verici hale gelmesidir. Eğer bu belirtileri görmezden gelir ve tedavi olmadan geçmesini beklerseniz, bir süre sonra yüksek ateş ve idrara kan karışması gibi daha ciddi belirtiler söz konusu olabilir. İşi bu noktaya getirmeden, doktora gidip, durumunuzdan söz etmelisiniz.


Seks zevk yerine acı veriyor


Kendinize frijit tanısı koymadan ve bundan utanmadan önce, başka olasılıklar üzerinde durmalısınız. Eğer başka rahatsızlıklarınız için ilaç kullanıyorsanız, bu ilaçlar bir yan etki olarak sizde cinsel isteksizlik yaratıyor olabilir. Bir başka olasılık da, istemediğiniz pozisyonlarda seks yapmanın kendinizi kasmanıza ve acı çekmenize neden olması… Böyle birşey söz konusuysa, kesinlikle partnerinizle konuşmalısınız. Eğer kuruluk gibi bir sorununuz olduğunu, yani vücudunuzun cinsel birleşmeyi kolaylaştıran sıvıyı salgılamadığını düşünüyorsanız doktorunuza bundan bahsedin. Bunları konuşurken utanıp sıkılmanıza hiç gerek yok, karşınızdaki kişi zaten cinsel sorunlarınıza çözüm üretmek üzere eğitim aldı.


AIDS testi yaptırmak


Merak etmeyin, bunu yaptırmak istemeniz sizin AIDS olduğunuz anlamına gelmez, ayrıca bu bir suç değildir, yanlızca kanser gibi şanssız ve tedavisi çok zor bir hastalıktır… Bu konuda şüpheleriniz varsa ya da rahatlamak istiyorsanız, testleri yaptırmakta hiç tereddüt etmeyin. Çünkü böyle bir durumu ne kadar çabuk açığa çıkarırsanız sizin için o kadar iyi olacaktır. Hatalı olduğunu düşündüğünüz ya da şüphelendiğiniz bir partnerle cinsel ilişkiye girmiş olabilirsiniz. Bundan doktorunuza rahatlıkla bahsedebilmelisiniz. Unutmayın, bugün bundan utanırsanız, yarın daha çok utanacağınız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.



Cinsellik ve utangaçlık