Makyaj yapmanın incelikleri nelerdir?

Makyaj, bakımlı kadınların vazgeçemediği bir tutku… Ancak, makyaj yapmanın da kendine göre birtakım incelikleri var. Ten renginize uygun olmayan bir fondöten veya leke gibi duran bir allık, daha alımlı görünmek isterken sizi mahcup duruma düşürebilir. Baş


Makyaj, bakımlı kadınların vazgeçemediği bir tutku… Ancak, makyaj yapmanın da kendine göre birtakım incelikleri var. Ten renginize uygun olmayan bir fondöten veya leke gibi duran bir allık, daha alımlı görünmek isterken sizi mahcup duruma düşürebilir. Başarılı bir makyaj yapabilmenin yolu, doğru malzemeleri seçmekten ve bunları doğru kullanmaktan geçiyor.



Fondöten: Uzmanların belirttiğine göre, fondöten, mutlaka temiz ve nemlendirilmiş cilde, nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra yıkanmalı ve kurutulmalı. Fondöten aydınlık bir yerde sürülmeli, gündüz makyajı gün ışığında, gece makyajı da iyi aydınlatılmış bir yerde yapılmalı. Saç dipleriyle yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı. Fondöten bu bölgeye küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı. Seçilen fondöten ten rengine uygun olmalı ve ince bir tabaka halinde sürülmeli.



Makyaj yapmanın incelikleri nelerdir?