Bira Kemik Sağlığı İçin Faydalı Mı?

Yeni yapılan bir araştırma biranın içerdiği silikon nedeni ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Kaliforniya Üniversitesi Gıda Bilimi Ve Teknoloji bölümünden uzmalar Charles Bamforth ve Troy Casey biranın içerisindeki silikon maddesi


Yeni yapılan bir araştırma biranın içerdiği silikon nedeni ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Kaliforniya Üniversitesi Gıda Bilimi Ve Teknoloji bölümünden uzmalar Charles Bamforth ve Troy Casey biranın içerisindeki silikon maddesi ile ilgili araştırmalar yapmışlardır.



100 bira üzerinde inceleme yapan ikili biradaki silikonun bir litrede 6.4 ile 56.5 arasında değişiklik gösterdiğin saptamıştır. Yaklaşık olarak bir litre birada 30 mg. silikon bulunduğu tespit edilmiştir. Uzmanlar her gün 20 mg. ve 50 mg. arasında değişen silikon tüketimini önermektedir. Bu bağlamda biranın günlük silikon ihtiyacını karşıladığı görülmektedir.


Yapılan çalışmalar biranın içerdiği silikon miktarı nedeni ile kemik sağlığı için faydalı olduğu göstermiştir. Bununla beraber uzmanlar biranın zararlı etkilerine de dikkat çekerek bira tüketiminin dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizmektedir.



Bira Kemik Sağlığı İçin Faydalı Mı?