Ağrı Kesiciler Bağımlılık Yaratıyor

Ne zaman ağrı kesicilere karşı bağımlılık geliştireceğinizi bilemezsiniz. Bu bağımlılık hayatınıza girdikten sonra yapabileceğiniz fazla birşey yoktur. Ağrı kesicilerin içersinideki opiyumlar vücuttaki ağrı hissini azaltır. Bu opiyumlar beyinin bazı bölge


Ne zaman ağrı kesicilere karşı bağımlılık geliştireceğinizi bilemezsiniz. Bu bağımlılık hayatınıza girdikten sonra yapabileceğiniz fazla birşey yoktur. Ağrı kesicilerin içersinideki opiyumlar vücuttaki ağrı hissini azaltır. Bu opiyumlar beyinin bazı bölgelerini etkiler ve kişiye zevk duygusu verir.



Milyonlarca insan her geçen gün ağrı kesicilere karşı bağımlılık geliştirmektedirler. 2-3 hafta boyunca alınan yüksek dozdaki ağrı kesiciler kişide bağımlılık yaratabilir. Ağrı kesiciler doktorun taksiye ettiği süreden daha fazla kullanılmamalıdır. Eğer doktorunuz ağrı kesicileri 1 haftalık veriyorsa bu süre kesinlikle geçilmemelidir.


Kişi ayrıca başkası için yazılan ağrı kesici ilaçları da kullanmamalıdır. Bazı ağrı kesicilerin etkisi daha önce kullanıma göre değişebileceği için kişiye özel olarak yazılırlar. Bu gibi ağrı kesicileri kullanmak bağımlılığa neden olabilir.


Eğer ailenizden birisi ağrı kesicilere karşı bağımlılık belirtileri gösteriyorsa mutlaka bir doktora danışın ve yardım isteyin. Ağrı kesici bağımlıları için en uygun tedavi yöntemi rehabilatasyon merkezinde bir süre kalmaktır. Rehabilitasyon merkezi hastaların bir an önce iyileşmeleri için gerekli bütün donanıma sahiptir. Tedavi boyunca hastada bazı yoksunluk belirtileri gözlemlenebilir. Bu nedenle hastaların ayrı bir özene ihtiyacı vardır.


Sadece birinci sınıf ilaç rehabilitiasyonları hastanın bağımlılığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Diğer rehabilitasyonlar hastanın bağımlılığını tamamen iyileştirmeyebilir ve rahatsızlığın bir süre sonra tekrar ortaya çıkması mümükündür.



Ağrı Kesiciler Bağımlılık Yaratıyor