Karisik Dolma - Yemek Tarifi

Karisik Dolma – Yemek Tarifi


Mutfak: Türk Süre: 45 dk


MALZEMELER

12 adet dolmalik biber 2 adet patlican 2 adet domates


8-10 adet sogan

350 gr. pirinç

1 kahve fincani üzüm

1 kahve fincani fistik

2 çorba kasigi seker Yarim paket tarçin Yarim paket yeniba


Karisik Dolma – Yemek Tarifi


Mutfak: Türk Süre: 45 dk


MALZEMELER

12 adet dolmalik biber 2 adet patlican 2 adet domates


8-10 adet sogan

350 gr. pirinç

1 kahve fincani üzüm

1 kahve fincani fistik

2 çorba kasigi seker Yarim paket tarçin Yarim paket yenibahar

1 demet nane

2 bardak Ayçiçek,yagi Yeteri kadar tuz


YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari ince kiyip, bir bardak ayçiçek yagi ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karistirarak 2 dakika daha kavurun. Ayri bir kap içerisinde kavurdugunuz fistiklari, yikanmis üzümü, sekeri ve tuzu katin. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pisirin. Tarçini ve yenibahari ve naneyi de katin.D olma içi ilininca biberleri ve içleri bosaltilmis, tuzda biraklims patlicanlari doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yagi katarak önce hizli, 2 dakika sonra kisik ateste 30 dakika pisirin


Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

arife-yemek-tarifleri.blogspot.com

yemek tarifi, yemek tarifleri

yemek, yemek yemek, mutfak



Karisik Dolma - Yemek Tarifi