Zayıflama Zamanı

zayıflama zamanı


Uygulayacağınız diyetin size özel olması programın sağlıklı bir şekilde yürümesi için şarttır. Kulaktan dolma diyetler fiziksel olduğu kadar ruhsal sağlığınızı da bozacaktır. Bu tip diyetler vücudunuzda bazen geriye dönüşü olmayan tahrib


zayıflama zamanı


Uygulayacağınız diyetin size özel olması programın sağlıklı bir şekilde yürümesi için şarttır. Kulaktan dolma diyetler fiziksel olduğu kadar ruhsal sağlığınızı da bozacaktır. Bu tip diyetler vücudunuzda bazen geriye dönüşü olmayan tahribatlar yaratabilir. Önemli olan kalıcı kilo kayıplarıdır.


Kilo verme sırasında besin tercihleri neler olmalıdır ?


Azar azar sık sık beslenmek zayıflama diyetlerinin başarısını artıran önemli bir faktördür. Öğün sayınızı 6-8 kez olacak şekilde ayarlayın ve kesinlikle öğün atlamayın.


Karbonhidrat kaynağı olarak glisemik indeksi düşük besinleri tercih edin. Bu tip yiyecekler, kolay acıkmanızı engelleyecektir. Tam buğday ekmeği ve unu, kepekli makarna, esmer pirinç, kuru baklagiller, sebze ve meyveler en uygun kaynaklardır.


Yüksek oranda doymuş yağ içeren süt, yoğurt ve peynirde az yağlı olanları tercih ederek, hem diyetinizin yağ oranını azaltın, hem de kalp hastalıklarından korunun.


Et tüketiminizi azaltıp, bitkisel kaynaklı proteinleri (kuru baklagiller, sebzeler ) tercih edin. Haftada iki defa balık tüketmeye çalışın.


Yemeklerinizde zeytinyağı, fındık, soya, ayçiçek ve mısırözü gibi sıvı yağları kullanın. Özellikle kolesterol değerleriniz normalin üstünde ise zeytinyağı, fındık ve soya yağları birinci tercihiniz olsun.


Sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin. Bu besin grubu hem bileşiminde birçok vitamin ve minerali bulundurması, hem de yüksek posa içerikleri sayesinde barsak hareketlerini artırması nedeniyle zayıflama diyetlerinin vazgeçilmezidir.


Pişirme yöntemi olarak kızartma ve kavurma yöntemlerine son verin. Böylelikle kalp- damar hastalıkları ve kansere karşı da korunma sağlamış olacaksınız.


Hergün 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin. Çay ve kahve tüketimini azaltıp, ayran, taze meyve suları ve bitki çaylarını tercih edin.


Ara öğünlerde meyve, salata, az yağlı yoğurt ve ayran gibi besinlere öncelik verin. Tatlı gereksinmenizi kuru meyveleri tüketerek giderin. Unlu ve şekerli besinlerin çok kalorili olduğu kadar, kısa sürede tekrar acıkmanıza neden olacağını unutmayın.



Zayıflama Zamanı