Yüzle Uyumlu Doğal Burun Estetikleri

Türkiye burun estetiğinin en çok yapıldığı ülkelerden biri. Ayrıca hem estetik cerrahların büyük tecrübesi hem de Türkiye’de operasyonların daha ucuza yapılması nedeniyle yurtdışından da büyük ilgi var. Talep çok olunca estetik cerrahlarda bu konuda dünya


Türkiye burun estetiğinin en çok yapıldığı ülkelerden biri. Ayrıca hem estetik cerrahların büyük tecrübesi hem de Türkiye’de operasyonların daha ucuza yapılması nedeniyle yurtdışından da büyük ilgi var. Talep çok olunca estetik cerrahlarda bu konuda dünyadaki diğer meslektaşlarından çok daha fazla deneyime sahip olarak bu konudaki trendleri belirliyorlar.


Burun Ameliyatı


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artık yeni trend, olabildiğince yüze uyumlu doğal burunlar oluşturmak. Yüzle orantılı bir burun oluşturmak konusunda en iyi yöntemi uyguladığı dünyaca onaylanan Doç. Dr. Nazım Çerkeş ise geçtiğimiz günlerde bu konuda bir konferans vermek üzere Houston’a davet edildi. İki yılda bir yapılan ve dünyanın en önemli plastik cerrahlarının katıldığı ISAP (International Society of Aesthetie Plastic Surgery) kongresinde burun estetiği konusunda bir konferans veren Çerkeş, konuşmasında hem yüz ile hem de kendi içinde orantılı burun oluşturmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Hande Yener, Fatih Ürek gibi pekçok ünlünün de burnuna şekil veren Çerkeş; “ABD ve Avrupa’dan farklı olarak ülkemizde çok değişik özelliklerde burunları ameliyat etme şansına sahip olduğumuzdan Türk plastik cerrahları olarak burun estetiği konusunda büyük bir deneyime sahibiz ve bu konuda çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim” diyor. Her burun estetiğinin küçültme operasyonu anlamına gelmeyeceğini belirten Çerkeş, bazı burunların büyütülerek daha doğal ve estetik bir görüntü elde edilebileceğini söylüyor. “Burun üst, orta ve alt bölümlerden oluşur. Bunlar hem birbiriyle hem de yüz ile orantılı olduğu sürece güzel durur.


Eskiden sorunlu burunlar direkt küçültülürdü. Artık bazı bölümler büyütülerek de yüzle orantılı burunlar yapılıyor. Bu konudaki yeni trend kıkırdak ve dokulara şekil vererek operasyon yapmak. Böylece ameliyat sonrasında nefes alma ya da burun deformasyonları konusunda yaşanan rahatsızlıklar da ortadan kalkıyor” diyen Çerkeş, bu yöntemin teknik olarak kolay olmadığını söylüyor. Çerkeş estetik yaptırmak isteyenlerin profilinde son yıllarda büyük değişiklikler olduğunu anlatıyor: “Artık hiç kimse ‘ben şu aktristin burnu gibi bir burun istiyorum’ diye gelmiyor. Çünkü her yüzün farklı bir burna ihtiyaç duyduğunu biliyorlar.



Yüzle Uyumlu Doğal Burun Estetikleri