Yoga-Reiki Reiki‘nin Üç Temel Taşı

Reiki sistemi, Dr. Usui‘nin ögrettigi bes prensibin yanisira üç temel tasa dayanmaktadir. Bunlar; Gassho, Reiji-Ho ve Chiryo olarak adlandirilirlar.

(Bu metnin asli, Frank Arjava Petter‘in, Dr.Mikao Usui‘nin Reiki notlarina dayanarak yazdigi "The Ori


Reiki sistemi, Dr. Usui‘nin ögrettigi bes prensibin yanisira üç temel tasa dayanmaktadir. Bunlar; Gassho, Reiji-Ho ve Chiryo olarak adlandirilirlar.



(Bu metnin asli, Frank Arjava Petter‘in, Dr.Mikao Usui‘nin Reiki notlarina dayanarak yazdigi “The Original Reiki Handbook of Dr.Mikao Usui” adli eserinde yer almaktadir.)


Gassho


Kelime anlami olarak Gassho, “iki elin biraraya gelmesi” demektir ve Dr.Usui, Gassho Meditasyonu adi altinda bir meditasyon ögretmekteydi. Bu meditasyon O‘nun Reiki toplantilarinin basinda uygulanmaktaydi. Uykuya geçmeden ve/veya uyandiktan sonra 20 – 30 dakika süreyle uygulanabilmektedir. Gassho, tek basina ya da gurup olarak uygulanabilir. Katilanlarin sinerjisinden kaynaklanan enerjinin büyüklügü, gurup meditasyonunu olaganüstü bir deneyime dönüstürmektedir.


Gassho meditasyonu her yasta bireyin uygulayabilecegi kadar basittir. Üç günlük bir uygulamadan sonra, Gassho meditasyonunun sizin için uygun olup olmadigina karar verebilirsiniz. Ondan sonrada, en az üç ay boyunca, eger mümkünse hergün bu uygulamayi yapmalisiniz.


Bununla beraber, eger bir iki günlük bir uygulama sonrasi bir yorgunluk ya da benzeri bir rahatsizlik hissetmeye baslarsaniz, bu meditasyon sizin için uygun olmayabilir. Ayni ilacin her hastaya uygun olamayacagi gibi. Birkaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz.


Gassho uygulamasina, gözleriniz kapali ve elleriniz gögüsünüzün önünde avuçiçleri biribirine degecek sekilde, oturur pozisyonda baslayin. Tüm dikkatinizi orta parmaklarinizin biribirine degdigi noktaya verin. Herseyi unutmaya calisin. Eger meditasyon sirasinda ögle yemegini ya da gelecek günü düsünmeye baslarsaniz, bunun farkina varin ve gitmesine izin verin.


Bu, birseyler basarma meselesi degildir. Rahatlayabildiginiz kadar rahatlayin. Daha sonra tekrar iki parmaginizin biribirine degdigi noktaya dönün.


Eger 20 dakika boyunca ellerinizi gögüs hizasinda tutmak sizin için çok yorucu oluyorsa, ellerinizi ayirmadan, onlari kucaginiza koyup sizin için rahat bir pozisyonda meditasyona devam edebilirsiniz.


Meditasyon sirasinda, ellerinizin ya da belkemiginizin isinmasi gibi enerji fenomenleri gerçeklesebilir. Bunun farkina varin ama bundan fazlaca etkilenmeyin. Her zaman odaginiz iki parmaginiz üzerinde olsun.


Eger oturma pozisyonunuzu degistirmeniz gerekirse, bunu yavasça ve yaptiginiz islemin farkinda olarak yapin. Omuriligin dik ve basin da herhangi bir tarafa düsmeden dik konumda oldugu, dizlerinizin üzerinde oturur pozisyonda meditasyon yapmak en uygun olanidir. Bu pozisyonu, basinizin içi helyum dolu olan bir balona bagli sekilde nazikçe tutuldugunu hayal ederek gözünüzde canlandirabilirsiniz. Eger bel problemleriniz var ya da bu tür oturmaya alisik degilseniz, arkasi olan bir sandalyeye arkaniza bir iki minder alarak ya da sirtinizi duvara dayayarak oturabilirsiniz. Uykunuzu getirmesi ihtimalini her zaman göz önünde bulundurarak, yatar pozisyonda meditasyon yapmamaniz dogrultusunda bir kural yoktur.


Reiji – Ho


Kelime olarak Reiji, “Reiki gücünün göstergesi”, Ho ise “Yöntemler” anlamina gelmektedir.


Reiji – Ho her tedaviden önce gerçeklestirilen üç kisa dinsel töreni kapsamaktadir.


Gassho durusuyla ellerinizi gögüsünüzün önünde birlestirin ve gözlerinizi kapayin. Simdi Reiki gücü ile baglanti kurun. Bu son derece basittir: Reiki gücünün içinizden akmasini isteyin. Bir iki saniya içerisinde bunun nasil gerçeklestigini göreceksiniz. Belki bu enerjinin taç çakranizdan girdigini ya da önce kalbinizde ya da ellerinizde oldugunu hissedeceksiniz. Bu göstergenin ilk önce vücudunuzun neresinde belirecegi önemli degildir. Eger 2.derece Reiki egitimi aldiysaniz, Reiki gücü ile baglanti kurmak için uzaklik sembolünü (HSZSN) kullanabilirsiniz. Reiki‘nin akmasina iliskin arzunuzu zihninizde üç kez tekrarlayin ve ardindan zihinsel tedavi sembolünü (SHK) gönderip bunu güç sembolü (CKR) ile mühürleyin. Enerjinin akmaya basladigini gözlenledikten sonra bir sonraki asamaya geçebilirsiniz.


Tüm seviyelerde hastanin iyilesmesi ve/veya sagligi için dua (niyet) edin. Çogunlukla bir hasta için neyin “iyi” ya da “kötü” oldugunu biz bilemeyiz, bu nedenle “iyilesme” ve “saglik” terimlerini Reiki gücünün ellerine birakip, O‘nun bu islem için bir araç olmasini saglayin.


Avuçiçleri biribirine degen ellerinizi üçüncü göz hizasina getirin ve Reiki gücünün, enerji ihtiyaci olan bölgeye yönelebilmesi için, ellerinize rehber olmasini dileyin.


Ilk bakista, bu teknigin Reiki hakkinda ogrendiklerimizle çelistigi düsünülebilir. Ancak yazar kendi deneyimlerine dayanarak, “Bu konuda sizi ne kadar cesaretlendirsem azdir” demektedir. Bu teknigi kullanmadan önce, kendisi negatif enerji yüklü alanlari görebilmek için pandül kullandigini, ancak Reiji‘den sonra buna ihtiyaci kalmadigini belirtiyor.


Elleriniz ne oldugunu bilmektedir, dolayisi ile onlara güvenin. Sezgi, birçogumuzun düsündügü gibi, ögrenilmesi ve gelistirilmesi gereken birseydir. Gerçekte ise durum biraz farklidir: Hepimiz aslinda sezgiseliz ama sezgilerimizi dinlemeyi ve onlari dogru tercüme etmeyi ögrenmeliyiz. Sezgilerinizle nasil temasa geçtiginiz ve onlarin kendilerini ne sekilde gösterdigi, bireyden bireye degismektedir.


Sezgilerinizden tam olarak emin degilseniz, hayatinizin hangi anlarinda kendisini gösterdigine dikkat etmeye çalisin. Örnegin dus alirken, yemek yaparken, yürüyüs esnasinda ya da araba kullanirken sezgilerinizden daha fazla faydalaniyor ya da onlarla temasa geçiyorsaniz bu özelligi hayatinizin diger anlarina da tasiyabilirsiniz demektir.


Hasta ile olan calismamiza geri dönersek: belki enerji blogunun, fiziksel ya da süptil planda nerede oldugunu görebilir, hissedebilir hatta belkide buna ilisikin bir koku ya da ses duyabilirsiniz.


Reiji dinsel törenini mekanik bir hale dönüstürmek mümkün olmakla beraber, burada amaçlanan bu degildir. Bu isi her seferinde sanki ilk kez yapiyormuscasina, tüm kalbinizle gerçeklestirin. Buradaki en önemli bilesenler, SEVGi ve DiKKAT‘tir. Bu iki özellik size ve hastaniza iyi olma ve iyilesme yolunu gösterecektir.


Chiryo


Chiryo “Tedavi” anlamina gelmektedir. Dr.Usui‘nin döneminde, dogal olarak, tedavi Japon teknigi ile verilmekteydi. Hasta yerde, bir “futon” (pamuklu dösek) ya da “tatami mat” (hasir dösek) üzerinde yatardi.


Tedaviyi verecek olan hastanin yaninda diz çökerdi. Çok sansliyiz ki, günümüzde masaj masasi kullaniliyor !


Tedaviyi veren hakim (dominant) elini hastanin taç çakrasi üzerine koyar, ani bir istek ya da ilham gelene kadar bekler ve eli buna göre hareket ederdi.


Tedavi esnasinda, tedaviyi veren dizginleri tamamen ellerine birakir ve temas edilen bölgedeki agri dinene ya da eller baska bir alana kayma istegi duyana kadar o bölgeye Reiki verilirdi.


Reiki‘nin Üç Temel Tasi‘ni su sekilde özetleyebiliriz:


Gassho Meditasyonu ile, evrenle bir oldugumuz, meditatif bir konuma geçiyoruz. Evimizi misafir gelmeden önce, ki buradaki misafir Reiki enerjisidir, temizliyoruz. Hindistan‘da Gassho, Namaste ile es anlamldir ve bu da “içindeki kutsal varligi selamliyorum” anlamina gelmektedir. Bu seviyeye ulastigimizda, bir sonraki asamaya geçebiliriz. Gassho Meditasyonu günlük olarak tedavi öncesinde, ve ellerin gögüs hizasinda ayni sekilde tutulmasindan ötürü, Reiji sirasinda da uygulanabilir. Bu tedavi ile kalbin ayni frekansa ayarlanmasina yardimci olur. Ellerimizi gögüs hizasinda birlestirmek bize meditasyonla birlesmeyi de ögretir. Bu konumda iken gözlerimizi kapadigimizda, otomatik olarak meditasyon konumuna geçeriz.


Reiji ancak egomozu meditasyon sirasinda geçici olarak kapattigimizda etkin bir sekilde uygulanabilmektedir. Ilk bakista Reiji amaçli bir hareket olarak gözükse de, aslinda onunla biz kendimizi Reiki enerjisine adamaktayiz. Kendini adamakta bir amaç (hedef) yoktur. Reiji‘deki spiritüel tavir “Senin iraden yerine gelsin” seklindedir. Netice itibariyle, tedaviyi basaran bizler degiliz. Onun yerine, bizim içimizden geçerek en iyi sekilde gerçeklesmektedir.


Belki tedavi öncesi küçük bir dinsel tören önerisi isinize yarayabilir: Ellerinizi muslugun altinda, soguk suyla yikayin ve agizinizi iyice çalkalayin. Tedavinin verilecegi odada, Gassho pozisyonunda rahat bir sekilde durun. Gözlerinizi kapayin ve endiselerinizin, düsüncelerinizin ve hislerinizin akip gitmesine izin verin. Simdi Reiji ile baslayabilirsiniz.


Artik tedaviye (Chiryo) basladiktan sonra, iyilesme ya da herhangi bir tedavi amaciyla ilgili endiselenmenize gerek yoktur.

Frank Arjava Petter”in, Dr.Mikao Usui”nin orijinal notlarina dayanarak yazdigi “The Original Reiki Handbook of Dr.Mikao Usui” adli eserinin içinde yer alır.


Reiki – Quantum Touch içeriği, Reiki , Quantum Touch ,yoga ,alternatif reiki ,altın reiki ,astroloji ,bedava reiki ,bioenerji ,candan reiki ,chakras ,enerji reiki ,eskişehir reiki ,fal ,gold reiki ,healing , hipnoz ,imara reiki ,imera reiki ,izmirde reiki ,jale şahin reiki , karuna reiki ,kundalini reiki , Reiki – Quantum Touch Nedir ? içeriği lightarian reiki ,masaj meditasyon ,nlp ,online reiki ,petek evren reiki ,raiki ,reike ,reiki ,reiki 1 ,reiki 2 ,reiki 2 sembolleri ,reiki 2 son haber ,reiki 3 ,reiki adana ,reiki ankara ,reiki antalya ,reiki attunement ,reiki aura ,reiki bursa ,reiki cafe ,

Yoga Reiki Meditasyon Ne Kadar Masum içeriği reiki cafe com ,reiki cd ,reiki certificates ,reiki com ,reiki deneyimleri ,

reiki derneği ,reiki dersi ,reiki dersleri ,reiki dna ,reiki el ,reiki el pozisyonları ,reiki enerjisi ,reiki esin ,reiki esin uzer ,reiki evi ,reiki eğitim ,reiki eğitimi , Reiki‘nin Üç Temel Taşı içeriği reiki eğitimleri ,reiki eğitmenleri ,reiki forum ,reiki gr ,reiki hakkında ,reiki hand positions ,reiki healing ,reiki hocaları ,reiki hocası ,reiki huzur ,

reiki huzur vadisi ,reiki ile ilgili kitaplar ,reiki in ,reiki istanbul ,reiki izmir



Devamı…



Yoga-Reiki Reiki‘nin Üç Temel Taşı