Revani Tarifi

Bayramlarda hangi tatlıyı yaparsınız bilmiyorum ama, ben ilk kez geçen bayramı ailemin yanına gitmeyerek evimde geçirdim. Bu yüzden tatlı yapmak, perde yıkamak, yemekler yapmak bana kaldı.


Bu tarifi 3 yıl önce afiyet olsun sitesinden almıştım.


Bence bay


Bayramlarda hangi tatlıyı yaparsınız bilmiyorum ama, ben ilk kez geçen bayramı ailemin yanına gitmeyerek evimde geçirdim. Bu yüzden tatlı yapmak, perde yıkamak, yemekler yapmak bana kaldı.


Bu tarifi 3 yıl önce afiyet olsun sitesinden almıştım.


Bence bayram için çok uygun. Size de tavsiye ediyorum.


İşte malzemeler:


3 yumurta


1 su bardağı süt


1 su bardagı sıvı yağ


1 su bardagı şeker


1 su bardagı ceviz


1 çay kaşıgı karbonat


2 su bardağı irmik


1 su bardağı un


ŞERBET İÇİN


4 su bardagı şeker


4 su bardagı su


1/2 adet limonun suyu


Ben bu ölçülerin yarısını yapıyorum. Çok daha ince ve bayrama uygun oluyor. Tadımlık…:)


Yapılışı:


Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor.


170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.

Burda okuduklarınızın hepsini doktorunuza sormadan uygulamayınız



Revani Tarifi