Lazer Epilasyon Nedir ne Değildir?

Lazer epilasyon yöntemi ne kadar güvenlidir?

Lazer Epilasyon yöntemi tüm dünyada kullanılan ve çok güvenli olan bir yöntemdir. Uzman ellerde yani doktorlar tarafından ve test edilmiş, düzenli kontrolden geçen cihazlar ile yapılan lazer epilasyon son derec


Lazer epilasyon yöntemi ne kadar güvenlidir?

Lazer Epilasyon yöntemi tüm dünyada kullanılan ve çok güvenli olan bir yöntemdir. Uzman ellerde yani doktorlar tarafından ve test edilmiş, düzenli kontrolden geçen cihazlar ile yapılan lazer epilasyon son derece güvenli ve sağlıklıdır. Ancak son zamanlarda artış gösteren lazer teknolojisi cihazı olmadığı halde öyle gösterilen ve epilasyon yapılan aletlere karşı dikkat edilmelidir. Ayrıca lazer epilasyonu doktor kontorlünde değil doktor ellerinde yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.


Lazer ile epilasyon yapılırken acı hissedilir mi?

Bazı lazer epilasyon cihazlarında özel soğutma sistemleri kullanılmaktadır buda müşteride oluşabilecek yanma hissini en aza indirmektedir. Ancak normal cihazlarda da çok büyük acılar hissedilmemektedir. Bu yüzden anestezi yapmak lazer epilasyon uygulanan hasta için gereksizdir. Çok ufak yanma ve batma hislerinin duyulması normal sonuçtur.


Lazerli epilasyon seans süreleri ne kadardır?

Lazerle epilasyon tedavisi vücudun her bölgesine uygulanabilen bir tedavidir. Bu sebebplede Seans süreleri uygulanan bölgeye göre değişiklik göstemekte ve bu süre 5 dakika ile 1,5 saat arasında değişmektedir. Örnek olarak göğüs ucu, dudak üstü epilasyonları 5 ile 10 dakika, bikini bölgesi epilasyonu 15 ile 20 dakika, tüm bacağa uygulanan epilasyon ise yaklaşık 1,5 saat sürmektedir.


Lazer epilasyon için kaç seans gerekmektedir?

Lazerle yapılan epilasyonda vücut için 4–6 seans, yüz bölgesi için ise 5–8 seanstan sonra genellikle kıl miktarında yüzde 80 lere varan oranlarda kalıcı bir azalma görülür. Seans aralıkları ise yüz bölgesi için 4 hafta, vücut içinse 6 – 8 haftadır. Lazer epilasyonda tedavisi sonrası kesin sonuçlar; kişinin vücut kıllarının rengi, kişinin genetik yapısı, hormonal durumu ve önceden uygulanmış tedavilere göre değişiklik göstermektedir. Seanslara zamanında gelmek ve seans aksatmamak tedavide etkinliği ve başarıyı elbetteki artıracaktır.


Lazer epilasyonun yönteminin yan etkileri var mıdır?

Lazer epilasyonun uygulanan vücuda veya yüze hiçbir yan etki yapmaz. Ayrıca Cilt kanseri, iç organ tahribatı gibi olumsuz sonuçlar vermez. Ancak yetkin olmayan ellerde ve uygun olmayan ortam ve cihazlarla uygulama yapılırsa, ciltte kabuklanma, zamanla deri değiştirme, büller, hiperigmentasyon ve scar oluşumu gibi olumsuz durumlar gelişebilir.


Lazer ile epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

Gözün yakın çevresi ve mukozalar dışında kanan her bölgeye lazer ile epilasyon uygulanabilmektedir.


Lazer Epilasyon yöntemi kimlere uygulanmaz?

Lazer epilasyon cildi çok koyu olanlara veya kısmı koyu alanlara, fotosensitiv alanlara, ciltte inflamatuar hastalık alanlarına, şüpheli pigmente alanlar ile uçuk veya açık yara bulunan alanlara uygulanmaz. Tetrasiklin, Retinoid, Roaccutane gibi ilaçların kullanımlarının üzerinden belli bir süre geçtikten sonra yapılmalıdır. Ayrıca gebelikte uygulanması da koruyucu hekimlik açısından uygun değildir. Bu özelliklere sahip olmayan ve ergenlik çağına girmiş olan kadın veya erkek herkese lazer epilasyon uygulanabilir.



Lazer Epilasyon Nedir ne Değildir?