LAHANA VE LAHANA SUYUNUN YARARLARI

Lahana çiğ olarak tüketildiği gibi çeşitli yemeklerle ve mezelerle de soframızı süsleyen bir bitki. Yemek olarak tüketilmesinin yanıda ayını zamanda son derece yaralı bir besin. Lahana çiğ olarak yenildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıklarına, bağırsak t


Lahana çiğ olarak tüketildiği gibi çeşitli yemeklerle ve mezelerle de soframızı süsleyen bir bitki. Yemek olarak tüketilmesinin yanıda ayını zamanda son derece yaralı bir besin. Lahana çiğ olarak yenildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıklarına, bağırsak tıkanıklığına, bağırsak tembelliğine, bağırsak kurtlarına iyi gelir. Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır. Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın. İktidarsızlık:

Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu. Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu. Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder. Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu karıştırılarak içilebilir.Çeşitli hastalıklara karşı direnci arttıran lahana peptik ülseri olanlar için özellikle tavsiye edilen bir sebze. Çiğ lahana suyunun peptik ülserli hastalara iyi geldiği gönüllüler üzerinde yapılan testlerle ortaya çıkarıldı. Çiğ lahananın suyu kadar etkili olmadığını da belirtelim. Lahananın ülsere iyi gelmek dışında pek çok marifeti var. Mide kanseri riskini azaltan lahana içerdiği antioksidanlar nedeniyle akciğer, bağırsak ve cilt kanseri risklerini de azaltıyor. Gebelik sırasında iyi bir folate kaynağı olarak tüketilebilecek lahana, sindirim fizyolojisini düzenleyici özelliği sahip. Haftada 1 kez lahana yemenin bağırsak kanserini azaltıcı etkisi olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor. Gaz yapmaması için kimyon ya da rezene gibi gaz giderici baharatlarla birlikte alınması önerilir.




LAHANA VE LAHANA SUYUNUN YARARLARI