Kas İskelet Sistemi Bozuklukları

Kas İskelet Sistemi Bozuklukları Akut veya kronik kas-iskelet ağrıları, diğer hastalık kategorilerine göre daha fazla sayıda hastanın doktora gitmesine neden olmaktadır. Diyetsel Uygulama : Burada diyetsel değişiklikler daha az önem taşımakla birlik



Kas İskelet Sistemi Bozuklukları


Akut veya kronik kas-iskelet ağrıları, diğer hastalık kategorilerine göre daha fazla sayıda hastanın doktora gitmesine neden olmaktadır.


Diyetsel Uygulama :


Burada diyetsel değişiklikler daha az önem taşımakla birlikte, herhangi bir enflamatuvar süreci azaltmak bakımından diyetteki yağlarla ilgili değişiklik yarar sağlıyabilir .Çoklu doymamış ve yapay olarak doyurulmuş yağların diyetten çıkarılması ve herhangi bir formda omega-3 yağ asidi alımının artırılması gerekir.


B vitamini niacinamid takviyesi osteoartrit için yararlı olabilir. Günde 2 kez 500 mg’la başlayıp, gerekli olduğunda üçer haftalık aralıklarla 500 mg artırıp maxsimum günlük doz olan 2000 mg ulaşın. Kronik acılar ve ağrılar, tamamlayıcı tekniklerin uygulanmasıyla bir yere kadar idare edilebilirler. İlk terapi olarak hastalara kalsiyum ve magnezyum almaları tavsiye edilmektedir. Kronik eklem ağrıları çekenler, portakal suyu içinde çırpılan 1 yemek kaşığı balık yağının her sabah kahvaltıdan 30 ila 60 dakika önce içmelerinde fayda vardır. Günde 3 defa 500 mg. Glucosamine sülfat karışımı alınabilir. Bu, kuramsal olarak eklemlerimizi astarlayarak biyolojik tamponların işlerini görmelerine izin veren doğal jelin oluşmasına yardım eder. Glukozamin, osteoartrit için denenecek ilk ilaç olmalıdır. Glukozamin, ağrıları dindirebilir, protez ameliyatını ertelemenizi ya da iptal etmenizi sağlayabilir. Glukozaminler üzerinde bir otorite olan ve bu konuda ilk kitabı yazan biyokimyacı Luke. Bucci, Glukozamin’in her tip eklem ağrısında ya da incinmesinde denenmesini önermektedir.


Glukozamin esasen, tahrip olmuş kıkırdağın yeniden oluşmasını teşvik ederek iş görüyor.O, ayrıca kıkırdak metabolizmasını, onun parçalanıp dağılmasını önleyecek şekilde etkiliyor. Buna ek olarak, o yangıyı önleyici bir faaliyet de gösteriyor, ama esas olarak, ağrıların başlıca nedeni olan sertleşmiş ve aşınmış eklem dokusunu yenileyerek ağrıyı dindiriyor, şişkinliği ve hassasiyeti gideriyor.


Bitkisel Tedavi :


Kas-iskelet ağrıları için zencefil ve Ayurvedik bir bitki olan Boswellia kullanılabilir. Ayrıca zerdeçaldan elde edilen ve anti-enflamatuvar özelliği olan Curcumin de denenebilir. Travmadan kaynaklanan yoğun morluklar ve hematom için mükemmel bir tedavi, kapsül formunda alabileceğiniz ananas enzimi olan Bromelain’dir. Günde 3 kez 200-400 miligram aç karnına alınır. Bromelain, doku yaralanmalarının iyileşmesini hızlandırır, ancak nadir de olsa bazı kişilerde bu maddeye bağlı alerjik kızarıklıklar oluşabilir. Eğer herhangi bir kaşıntı olursa, tedavi kesilmelidir. Doğal ürün satan yerlerden temin edilebilir.


Alternatif Tedavi :


Akupunktur, kas-iskelet ağrıları için etkili bir geçici rahatlama sağlıyabilir ve kimi olgularda iyileşmeyi teşvik edebilir. Osteopatik manipülasyon, fiziksel tedavi, terapötik masajlar ve diğer vücut çalışmaları her zaman denemeye değerdir



Kas İskelet Sistemi Bozuklukları