Kalorileri değil, dilimleri sayın

Kısa Bilgi :Baskülle barışmak için, ekmeği hayatınızdan çıkarın. Araştırmalara göre karbonhidrat hesaplayanlar, kalori sayanlardan daha hızlı zayıflıyor.Piyasada, pek çok düşük karbonhidrat içerikli diyet reçetes…Baskülle barışmak için, ekmeği hayatınız


Kısa Bilgi :Baskülle barışmak için, ekmeği hayatınızdan çıkarın. Araştırmalara göre karbonhidrat hesaplayanlar, kalori sayanlardan daha hızlı zayıflıyor.Piyasada, pek çok düşük karbonhidrat içerikli diyet reçetes…


Baskülle barışmak için, ekmeği hayatınızdan çıkarın. Araştırmalara göre karbonhidrat hesaplayanlar, kalori sayanlardan daha hızlı zayıflıyor.Piyasada, pek çok düşük karbonhidrat içerikli diyet reçetesi vardır. Atkins’in Yeni Diyet Devrimi, Güney Sahil Diyeti gibi örnekler çoktur.


Her birinin optimal ‘düşük karbonhidrat tüketimi’ ile ilgili kendine has bir yorumu vardır. Düşük yağ oranlı diyetlerin aksine FDA henüz düşük karbonhidrat içerikli diyetin tanımını vermemiştir. Önemli olan nokta, diyetin yüksek yağ oranı ve protein içeriğidir. Lakin düşük karbonhidrat içerikli diyetlerin odak noktası isminden de anlaşılacağı gibi karbonhidrattır (ne yağ ne de protein). Düşük karbonhidrat içerikli beslenme konusundaki yaklaşımlar, karbonhidrat içeren ve besin değeri fazla gıdalar (düşük Glisemik İndeks (Gİ) içeren sebzeler, meyveler ve tam tahıllı ürünler) tüketmeyi destekler. Böylece rafine edilmiş karbonhidrat içeren besinlerin (beyaz ekmek, pirinç, makarna, kurabiyeler ve cipsler) tüketimini ortadan kaldırırlar. Karbonhidrat içermeyen yiyeceklerin (et, kümes hayvanları, balık, tereyağı ve sıvı yağ gibi) tüketiminde herhangi bir kısıtlama uygulanmamışsa da, burada nicelikten çok nitelik ve denge vurgulanmaktadır.


PROTEİN DOYURUYOR


Bu konuda, birbirleriyle alakası bulunmayan altı çalışma yürütülmüştür. Obez yetişkinlerde ‘düşük karbonhidrat içerikli’ ve kalori açısından kontrol edilen bir diyet ile ‘düşük yağ oranlı’ bir diyetin kilo ve vücut kompozisyonuna etkileri 6 ila 12 aydan fazla bir süre içinde gözlenmiştir. Sonuç olarak, altı ay içinde, aldıkları karbohidratı hesaplamaları talimatı verilen bireyler, kalorileri saymaları talimatı verilen deneklerden daha az kalori almışlardır. Bunun sebebi bilinmiyor olsa da daha ‘yüksek protein ve düşük-Gİ diyetinin’ daha fazla doygunluğa yol açtığı söylenebilir.


KADINCA.NET



Kalorileri değil, dilimleri sayın