GİNKGO BİLOBA

Kullanımı: Çin kaynaklı ginkgo ağacı, bilinen en eski canlılardandır, 190 milyon yıldır varlığını sürdürdüğü tahmin edilmektedir. Yapraklarından elde edilen saflaştırılmış ekstre değişik sorunlar için kullanılır. İçerdiği etken maddeler nedeniyle, özellik


Kullanımı: Çin kaynaklı ginkgo ağacı, bilinen en eski canlılardandır, 190 milyon yıldır varlığını sürdürdüğü tahmin edilmektedir. Yapraklarından elde edilen saflaştırılmış ekstre değişik sorunlar için kullanılır. İçerdiği etken maddeler nedeniyle, özellikle hafıza ve konsantrasyon sorunlarını gidermeye yardımcı olur. Alzheimer hastalığının başlangıcında hastalığının ilerlemesini yavaşlatır. Beyindeki kan akımını ve beyin hücrelerinin oksijen kullanımı arttırdığı bilinmektedir. Ayrıca iyi bir antioksidandır, özellikle göz retinasını, serbest radikal hasarlarından korur. Yaşa bağlı depresyonlarda gingko ekstreleriyle olumlu sonuçlar elde edilmiştir.

Dikkat edilmesi gerekenler: Ginkgonun yayınlanmış çok fazla yan etkisi yoktur, sadece ginkgo kullananların çok azında mide rahatsızlıkları, baş ağrısı ve kısa süreli tansiyon değişimleri görülmüştür, ancak bu şikâyetler kısa sürede sona ermiştir.

Hamilelik ve emzirmede de zararlı olduğuna dair herhangi bir rapor yoktur ancak hekim kontrolü olmaksızın kullanılması tavsiye edilmez.



GİNKGO BİLOBA