Erkekte sperma kordonu rahatsızlıkları

* Sperma Kordon Damarlarında Şişme:

Beraberinde erbezi torbası düşüklüğü görülen bir toplardamar genişlemesidir. Kesik ve erbezi torbasında ağrılarla kendisini belli eder. Ayrıca, ayakta fazla kalındığı zaman, erbezi torbasının üzerinde -daha çok ol ya



* Sperma Kordon Damarlarında Şişme:

Beraberinde erbezi torbası düşüklüğü görülen bir toplardamar genişlemesidir. Kesik ve erbezi torbasında ağrılarla kendisini belli eder. Ayrıca, ayakta fazla kalındığı zaman, erbezi torbasının üzerinde -daha çok ol yarısında- damar şişlikleri açıkça ortaya çıkar. Ağrı ile birlikte, torba ve kasıkta ağırlık duygusu verir. Hasta yatar vaziyette Iken şişlik ve ağırlık duygusu azalır.


Erken teşhiste ve ilerlememiş vakalarda; soğuk, damar büzücü banyolarla genişleme durdurulabilir. Süspansuvar kullanılma sı da faydalıdır. Bununla birlikte, fazla genişlemiş, ağrılı ve çirkin görünüşlü damar şişlikleri cerrahi müdahale gerektirebilir.


* Sperma Kordonunun Dönmesi:

Kesin sebebi henüz keşfedilemeyen acil bir durumdur. Birden bire başlayan şiddetli ağrı, önce kasıkta ve kalça çukurunda hissedilir. Sonra ağrı kasık torbasına iner. Bulantı ve kusma da ağrıya eşlik edebilir. Birkaç saat içinde erbezi torbası şişer. Pembe renkli bir görünüş kazanır. Son derece ağrılı olduğu için elle muayene edilemez.


DİKKAT:

Yukarıdaki belirtiler görülür görülmez, hasta derhal hastaneye götürülmeli; gerekli cerrahi müdahale sağlanmalıdır.



Erkekte sperma kordonu rahatsızlıkları