Düşük Kolesterolün Belirtileri

Hepimiz yüksek kolesterolün sağlık için zararlı olduğunu biliriz; fakat çoğumuz kolesterolün düşmesi halinde neler yaşanacağını bilmeyiz. Hepimiz yüksek kolesterole daha fazla dikkat ettiğimiz için düşük kolesterolün ne gibi belirtiler göstereceği ile ilg


Hepimiz yüksek kolesterolün sağlık için zararlı olduğunu biliriz; fakat çoğumuz kolesterolün düşmesi halinde neler yaşanacağını bilmeyiz. Hepimiz yüksek kolesterole daha fazla dikkat ettiğimiz için düşük kolesterolün ne gibi belirtiler göstereceği ile ilgilenmeyiz. Kolesterolünüzün yüksek veya düşük olduğunu bir hastanede test yaptırarak öğrenebilirsiniz. Doktorlar 40 yaşın üzerindeki herkese düzenli olarak kolesterol testi yaptırmayı öneriyor.



Kolesterol testinde toplam kolesterol, iyi kolesterol ve kötü kolesterol yer alır. Eğer toplam kolesterolünüz 200mg/dl üzerinde ise bu sağlıksız bir diyet programınız olduğunu ve kolesterolünüzün yükseldiğini gösterir. Eğer kolesterol seviyeniz 160mg/dl altında ise düşük kolesterolünüz var demektir. Normal ve sağlıklı kolesterol seviye 180mg/dl civarındadır.


Yüksek kolesterol kalp krizlerine neden olan damar tıkanıklarına yol açar. Peki ya düşük kolesterolü olanlar ne gibi risk faktörleri ile karşı karşıyadır? Çalışmalar düşük kolesterolün kalp rahatsızlıkları ve inme riski ile ilişkili olabileceğini gösteriyor. Ayrıca düşük kolesterol depresyona da neden olabiliyor. Düşük kolesterolü olan kişiler şiddete daha fazla meyilli oluyor.


Eğer sizde düşük kolesterolünüzün olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana danışarak nedenlerini öğreniniz. Düşük kolesterolün birkaç nedeni bulunmaktadır. Kanser, yanlış beslenme, kronik enfeksiyonlar vücuttaki kolesterol dengesini bozabilir.



Düşük Kolesterolün Belirtileri