Cildiniz Yağlı mı? - Cilt Tipleri

Cildiniz yağlıysa eğer hayalinizdeki gibi bir cilde sahip olmak için rafları süsleyen birbirinden cazip kozmetik ürünlere bir servet harcamak zorunda değilsiniz.Hayalinizdeki gibi bir cilde sahip olmak için rafları süsleyen birbirinden cazip kozmetik ü


Cildiniz yağlıysa eğer hayalinizdeki gibi bir cilde sahip olmak için rafları süsleyen birbirinden cazip kozmetik ürünlere bir servet harcamak zorunda değilsiniz.Hayalinizdeki gibi bir cilde sahip olmak için rafları süsleyen birbirinden cazip kozmetik ürünlere bir servet harcamak zorunda değilsiniz.


Işıl ışıl parlayan, gergin ve pürüzsüz bir cilt için en pahalı olanları değil, cilt tipinize uygun ürünü seçmeye özen gösterin. Unutmayın; doğru bir bakımla ve doğru ürünlerle hayalinizdeki cilde kavuşabilirsiniz. Hele cildiniz yağlıysa, apayrı bir özen göstermeniz gereklidir.


Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar; yağlı cilt tipine göre nasıl bakım yapılması gerektiği konusunda basit ama etkili bilgiler verdi:

”Yağlı cildin görünümü parlak ve yağlıdır. Gözeneklerin içi dolu ve açık, siyah noktalı, sivilceye müsait cilt tipidir.


Yağlı cildi 3”e ayırmak mümkün


Problemsiz yağlı cilt: Cilt parlak, nem oranı normal, gözenekler açık ve içleri genellikle siyah noktalıdır.

Kullanılabilecek ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici- sıkılaştırıcı maskeler ve peeling krem.


Yağlı hassas ciltler: Cilt yağlı olmasına rağmen nemsizdir. Geniş gözenekler boş da olabilir. Deri hassasiyete bağlı hafif kırmızıdır; pul pul kalkabilir. Kullanılabilecek ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, çok hafif nemlendirici, hassasiyet giderici kremler.


Sivilceli-akneli yağlı cilt: Yağ salgısı normalin üstünde olduğundan devamlı parlayan bir cilttir. Sivilce, akne ve siyah nokta yoğundur. Gözenekler genişlemiş, içleri doludur. Nem oranı normaldir. Kullanılabilecek ürünler: Sabun veya jel tipi temizleyici, alkol oranı yüksek tonik, çok hafif nemlendirici, temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler.



by e2ADS.com



Cildiniz Yağlı mı? - Cilt Tipleri