Burun Ameliyatı - Riskler ve Sonuçlar

Burun operasyonu, deneyimli bir estetik cerrah tarafından uygulandığı takdirde, komplikasyonlara çok nadir olarak rastlanır. Bunlar da önemsiz olurlar. Ancak, her cerrahi dalında olduğu gibi, estetik cerrahi alanında da her zaman komplikasyon ile karşılaş


Burun operasyonu, deneyimli bir estetik cerrah tarafından uygulandığı takdirde, komplikasyonlara çok nadir olarak rastlanır. Bunlar da önemsiz olurlar. Ancak, her cerrahi dalında olduğu gibi, estetik cerrahi alanında da her zaman komplikasyon ile karşılaşılma olasılığı vardır. Bunlar arasında, enfeksiyon, burun kanaması veya anesteziye karşı reaksiyon oluşmasını sayabiliriz. Operasyon öncesi ve sonrası, doktorunuz tarafından önerilen talimatlara sadık kalarak riskleri aza indirebilirsiniz.


Operasyondan sonra, patlayan minik kılcal damarlar cildin üzerinde kırmızı lekeler halinde görülebilirler. Bunlar genellikle önemsiz olmakla birlikte nadiren kalıcı olurlar. Rhinoplasty, burun deliklerinin içinden uygulandığı zaman gözle görünür bir iz bırakmaz. ” Açık ” teknik uygulandığı durumlarda veya geniş burun deliklerinin daraltılması halinde bile burnun dibinde oluşan küçük izler genellikle görülemezler.


Nadir olarak, on vaka içinde bir vakada, küçük bir estetik deformasyonun düzeltilmesi için ikinci bir prosedür uygulamak gerekebilir. Bu tür vakaları önceden tahmin etmek mümkün değildir. En usta ve yetenekli cerrahların hastalarında bile görülebilir. Düzeltme için yapılacak olan operasyon çok önemsiz ve küçük olacaktır.



Burun Ameliyatı - Riskler ve Sonuçlar