Buğdaylı tavuk çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı buğday

1 bütün Tavuk

12 su Bardağı Su

1 kase konserve bezelye

1 kereviz

1 havuç

1 dal taze soğan

4-5 dal maydanoz

2 çorba kaşığı domates suyu

1 çorba kaşığı sıvıyağHazırlanışı:

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kaba alın. Üze


Malzemeler:
1 su bardağı buğday

1 bütün Tavuk

12 su Bardağı Su

1 kase konserve bezelye

1 kereviz

1 havuç

1 dal taze soğan

4-5 dal maydanoz

2 çorba kaşığı domates suyu

1 çorba kaşığı sıvıyağ


Hazırlanışı:

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra, küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı suyu ve tuzu da ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp, içine bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ince kıyılmış maydanozu da ilave ettikten sonra, bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.



Buğdaylı tavuk çorbası