Apple ile Samsung savaşları sürecek!

Apple ile Samsung savaşları sürecek!Patent davalarının iki önemli aktörü Samsung ve Apple mahkeme sürecini devam ettirecek.


Teknoloji dünyasında patent dendiğinde akla kuşkusuz Samsung ve Apple davaları geliyor. İkili arasında yaşanan en uzun soluklu patent davası sonbaharda sona erecek olsa da, 2014 yılından itibaren içerisinde Galaxy S4 ve iPhone 5’in de yer aldığı yeni bir davaya daha başlanacak. Samsung ve Apple arasında dünyanın birçok noktasında patent davaları görülürken, söz konusu davalarda gülen taraf kimi zaman Apple kimi zaman ise Samsung oluyor. Halihazırda devam eden davada yargıç Lucy Koh tarafları defalarca masa başında anlaşmaya davet ederken, her iki taraf da bu duruma yanaşmamış ve süreci mahkeme salonunda devam ettirmek istemişti.


 


Son dönemde ortaya çıkan bazı değerlendirmelerde Samsung’un davalara sebep olan 50 patent için Apple ile masaya oturacağı iddia ediliyor. Galaxy S4 satışları ve önümüzdeki hafta resmiyet kazanacağı bildirilen Galaxy Camera NX ile ilgili soruları yanıtlayan Samsung CEO’su JK Shin, Apple ile masa başında yapılacağı iddia edilen anlaşmaya ilişkin soruya; “Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir, Apple ile masaya oturmak gibi bir niyetimiz yok” şeklinde yanıt verdi. JK Shin’in açıklamalarından sonra ikiliyi dünyanın birçok noktasında yine patent davalarından sıklıkla göreceğimiz anlaşılmıştır.


Kaynak: teknolojioku.com